Annette & Alain

Zomers wedding weekend mét vakantiegevoel in de Heerlijckyt van Elsmeren

Wat zij zeggen <3

“Hey Hera!

Wij willen je graag bedanken om zo’n succes te maken van ons trouwweekend. Al vanaf ons 1e gesprek begreep je 100% welk concept wij wilden voor onze trouw. […]


En dan het trouwweekend zelf: dit was écht niet hetzelfde geweest zonder jou! Jij was je efficiënte zelve en regelde zoveel dingen tegelijk. Wij hebben een zorgeloos weekend gehad en onze gasten spreken hier een dikke maand later nog van. Het was echt vakantie!
Ik raad alle koppels met trouwplannen aan om jou onder de arm te nemen!


Annette & Alain

Annette en Alain wilden vanaf het begin één ding voor hun bruiloft: een gezellig, relaxed wedding weekend dat moest aanvoelen als vakantie. Voor henzelf én voor hun gasten. Een zomers weekendje weg van de dagelijkse drukte, liefst zo veel mogelijk buiten en met zon, alsjeblieft ;-) Geen wonder dus dat ze als een blok vielen voor de Heerlijckyt van Elsmeren. Dit pareltje van een trouwlocatie is prachtig gelegen in het groen en biedt 1001 mogelijkheden voor een volledig trouwweekend omdat er zo veel mooie hoekjes en plekjes zijn. En vooral veel slaapgelegenheid voor de trouwgasten!

En zo zakten Annette en Alain die vrijdagavond al met hun gezin en de dichtste familie en vrienden af naar de Heerlijckyt. Kamers werden toegewezen, alle gasten kregen een gepersonaliseerde welcome & goodie bag, en huiscateraar Nori had een lekker dinerbuffetje klaar staan. Het was een zwoele zomeravond en dus bleef de hele groep lekker lang buiten natafelen. Kortom: de vakantie het trouwweekend was al goed ingezet!

Zaterdagochtend kon bruid Annette zich in alle rust klaarmaken, in de lichte Torenkamer van de Heerlijckyt met zicht op de vijver en het groen. Ondertussen hadden we enkele buitenactiviteiten voorzien voor de logeerders, zoals een yogasessie in de wei, een privémassage onder de kastanjebomen, en gezelschapsspelen op het binnenplein.

Supertof aan de Heerlijckyt is dus dat je ontzettend veel keuze hebt qua fotolocaties. Het maakt bijna niet uit waar je bent, zowel buiten als binnen: het resultaat is gewoon altijd mooi. Het is wel niet bepaald een klein domein, dus de stappenteller van trouwfotografe Shawna (Lux Visual Storytellers) is waarschijnlijk tilt geslagen die dag ;-)

Nog een leuk detail is dat Annette en Alain verschillende keren doorheen de dag hun openingsdans geoefend hebben. Spot hun dansmoves maar op de foto’s! Sowieso is het altijd een aanrader om dit te doen tijdens een trouwfotoshoot. Niet alleen oefen je je pasjes nog eens in, het leidt jullie ook af van die fotograaf en camera op je neus. En het levert gewoon hele leuke beelden op.

Voor de ceremonie mocht ik dit keer nog eens samenwerken met Larisa van Merveil, begeleid door live zang van Elodie Carels. Onder een monumentale, eeuwenoude kastanjeboom creëerden zij een moment om even stil te staan bij de verbintenis van Annette en Alain. Toen het tegen het einde van de ceremonie plots lichtjes begon te druppelen, loste Larisa dat perfect op door iedereen uit te nodigen onder de overhangende takken van de boom. We brachten nog paraplu’s rond, maar die waren zelfs niet meer nodig ;-) Deze onverwachte wending zorgde voor een super knusse en intieme setting.

Voor de styling en decoratie gaven Annette en Alain mij ontzettend veel vertrouwen, en iedereen weet: dan zijn we op ons best! Enige vereiste was dat het kleurrijk en zomers moest worden. En dus gingen we volop de zonnige tour op met prachtige bonte bloemcreaties van Flowers by Paulien. Voor de dinertafels wilden we de gasten echt een zomergevoel bezorgen zoals bij een spontane picknick op vakantie – zo eentje in een kleurrijk bloemenveld met de zon op je gezicht. De mini-tuintjes van veldbloemen in houten bakjes waren speels en elegant tegelijk. En verder hadden we niet veel nodig voor instant sfeer en gezelligheid :)

En dan dat wéér, jongens toch! Dat de zomers altijd maar warmer worden in België, is ondertussen een gekend fenomeen. Er zijn al veel trouwfeesten geweest waarop ik dacht: “oei nu is het toch wel echt héél warm”. Maar de dag van Annette en Alain, die spande de kroon. Begin juli, een tropische hittegolf, drukkende warmte. Echt LITERS zweet zijn er gevloeid.

Maar de truc is dan: het zweet negeren, en blijven genieten. Want ondertussen hebben Annette en Alain, die al een jaar voordien droomden van “alles buiten doen”, hun wens toch maar mooi werkelijkheid zien worden! We trotseerden zotte temperaturen en angstwekkende buienradar-voorspellingen die uiteindelijk gewoon voorbij dreven, zoals dat gaat. En we zetten alles op alles om de hele dag, vanaf het ontbijt tot de late (vroege) dansuurtjes, buiten te laten doorgaan. Ceremonie onder de kastanjeboom: check. Dineren langs de vijverkant: check. Dansen op het kasteelplein in de open lucht: check!

Mijn persoonlijk favoriet moment van dit weekend viel zo ergens tussen het diner en de openingsdans. Het “officiële programma” van de dag (voor zover dat er al was ;-)) was afgewerkt en je kon de uitgelaten zomerse stemming bij iedereen gewoon voélen. De dansvloer was gelegd, de lampjes hingen omhoog, de DJ was er klaar voor. En tussendoor genoten de gasten volop van het domein. Varen met het bootje, heerlijk lang natafelen onder de bomen, een drankje sippen op het binnenplein: alles kon en mocht. Vakantie in een notendop!

Dikke proficiat Annette en Alain, en dank je wel om mij mee te nemen in jullie wedding weekend vibes. Ik zweet en geniet nog na! :) x

Dream Team

locatie Heerlijckyt van Elsmeren | catering Nori | fotografie Lux Visual Storytellers | ceremonie Merveil | styling & decoratie Wedding Dreamworx met rentals van Gebo-renting | bloemen Flowers by Paulien | live muziek Elodie Carels | DJ DJ Puddie | haar & make-up Ateljé B en THEMAKEUPBOX | outfit bruid Karolien VerstraetenMoments By ContentElisa Lee | outfit bruidegom SCHAAP TailorsFloris van BommelHarbor of Men | ringen Colman

Vorig verhaal

Julie & Tom

Meer tips en inspiratie ?

Dymph & Steven

Moody bohemian trouwweekend in Nederland

Lees meer

Julie & Tom

Magische wintertrouw met Harry Potter touch

Lees meer

Karolien & Wannes

La dolce vita: Italiaanse wedding vibes in de Flinckheuvel

Lees meer