Julie & Tom

Magische wintertrouw met Harry Potter touch

Bij ons eerste gesprek vertelden Julie en Tom me over hun passies. In willekeurige volgorde zijn dat: het hoge noorden en Scandinavische gezelligheid, Disney, hun dochtertje Idun, Harry Potter, kerstmis en lichtjes. Wat een heerlijke hoop input om een trouwdag vorm te geven! Bovendien was dit – eindelijk – nog eens een wintertrouw, enkele dagen voor kerstmis. En jullie weten ondertussen hoe blij mijn hartje daarvan wordt ;-) Niks is magischer dan trouwen in de winter, toch?

Julie en Tom hebben naast een groot gevoel voor humor een minstens even groot gevoel voor stijl, dus mocht het ook allemaal net iets specialer zijn dan een “gemiddelde” trouwoutfit. En Check. Dit. Uit. Hoe goed en fashionable zien die twee er allebei uit! Julie in een feërieke droomjurk van JPC Collection, en Tom in een luxe kostuum met dandy allures van Guy-David. Regen en kou kon hen niet deren en ze bleven de hele dag stralen in hun geweldige outfits. De first look vond trouwens plaats in de industriële omgeving van het kanaal van Wijnegem. Een rauw kantje, dat perfect past bij Julie en Tom.

Bij onze eerste brainstorms vertrokken we van een minimalistisch Scandinavisch-kerstthema. Maar al snel werd duidelijk dat Julie en Tom hun liefde voor Harry Potter niet onze stoelen of banken konden steken, en dat dat toch ook wel een heel cool thema was om rond te werken. Zeker toen ze als een blok verliefd werden op Outfort als feestlocatie.

Alles aan Outfort roept sowieso al “winterse gezelligheid”: de ofyr buiten, de gewelfde plafonds binnen, de kandelaars met druipkaarsen,… En met een paar persoonlijke touches toverden (haha, pun intended ;-)) we de locatie helemaal om tot een magisch plekje dat speciaal voor Julie en Tom gemaakt leek. De Harry Potter vibe was duidelijk aanwezig, maar net niet too much.

Een leuk detail voor de gasten waren de hangende gouden sleutels met gegraveerd houten naamkaartje aan (prachtig uitgewerkt door Hoshii). Bij de start van het diner mocht elke gast de juiste sleutel zoeken en losknippen, en kwam zo te weten aan welke tafel hij of zij zat.

Bloemiste Djura was ook meteen mee in het verhaal. Op vraag van Julie werkte ze met droogbloemen in moody kleuren (met hier en daar een touch of pink). Wel zo handig om in de winter met droogbloemen te werken, wanneer het aanbod aan verse bloemen veel beperkter is. De bruid maakte zelf ook enkele bloemstukjes onder stolpen, die op de receptietafels stonden.

De ceremonie werd begeleid door Cécile van Somerwoorden en was er één met een lach en een traan – zoals het hoort! Julie en Tom droomden van een winterse ceremonie buiten, en dankzij het terras-met-strechtent van Outfort lukte dit perfect. De winterse schemering die ondertussen zachtjes inviel, de live pianist die Julie naar voor begeleidde met een kippenvel-versie van het Harry Potter filmthema, en de stralende gezichten van alle aanwezigen maakten er een magisch moment van.

En ook voor de fotoshoot had Outfort de perfecte plek in huis: namelijk lange gewelfde gang die naar de ingang van het fort (en dus de feestzaal) leidt. Fotografe Tasja Van Rymenant heeft al haar techniek moeten bovenhalen om te shooten in deze winterse / grijze / donkere / overdekte settings, maar kijk eens wat een pareltjes ze ervan gemaakt heeft. Wel een dankbare taak met deze twee stralende lovebirds, natuurlijk :)

Proficiat, Julie en Tom! Laat elke dag samen even magisch zijn als die koude decemberdag toen. Het was een genoegen om hier deel van te mogen uitmaken!

Dream Team

locatie Outfort | fotografie Tasja Van Rymenant | catering Jörd | ceremonie Somerwoorden | styling & decoratie Wedding Dreamworx met rentals van Weddingwall en Kringverhuur | drukwerk Lieven Marescau en Hoshii | bloemen Bloomette by Djura | haar & make-up Blush Olsa | outfit bruid JPC Collection | outfit bruidegom Guy-David

Vorig verhaal

Laura & Ran

Volgend verhaal

Annette & Alain

Meer tips en inspiratie ?

Karolien & Wannes

La dolce vita: Italiaanse wedding vibes in de Flinckheuvel

Lees meer

Evelien & Jan

Industrial wedding in verlaten magazijn Merksem

Lees meer

Kim & Arne

Romantische en sprookjesachtige kasteeltrouw in Château de Mirwart

Lees meer