Karolien & Wannes

La dolce vita: Italiaanse wedding vibes in de Flinckheuvel

Wat zij zeggen <3

“Van dag één hadden we direct een klik met Hera. Ze luistert naar je wensen en vertaalt die in een prachtige trouw. We konden door haar stressloos uitkijken naar een dag die perfect in elkaar gestoken was.

Honderd maal bedankt wegens ons en al onze gasten, we werden overladen met complimenten die dag maar eigenlijk behoren die jullie toe.”

Karolien & Wannes

Soms lijkt het wel dat ik dit over élk koppel zeg, maar het is toch elke keer gemeend. En zeker en vast bij Karolien en Wannes! Want echt: het is jammer dat ze getrouwd zijn, zo hard heb ik genoten van onze samenwerking. Het was een zaligheid om voor dit vrolijke duo hun perfecte droomdag te mogen creëren. Ze stelden zo veel vertrouwen in Wedding Dreamworx en in de andere wedding vendors, dat iedereen zin had om nog een extra tandje bij te steken voor hen. En dan gebeuren er magische dingen :)

Om te beginnen kozen Karolien en Wannes ervoor om hun geloften naar elkaar toe uit te spreken tijdens een intiem moment, vlak voor hun burgerlijk huwelijk in het stadhuis van Antwerpen. Dit was enkele dagen vóór het ‘grote’ trouwfeest, en zo hadden ze dus twee aparte dagen om te vieren. Voor het geloftemoment spraken ze af op één van de mooiste pleintjes van Antwerpen, samen met hun getuigen en met fotografe Trix van The Eden Stories (plus een paar verdwaalde toeristen maar hey, het was een maandagmiddag en dus viel ook dat gelukkig mee ;-)).

Enkele dagen later volgde dan de echte grote dag. ‘s Ochtends verzamelden ze met hun getuigen op de feestlocatie Flinckheuvel om zich samen gezellig klaar te maken. Altijd fijn als dat klaarmaken zo rustig verloopt, daar genieten wij mee van :)

En hoewel Karolien er uiteraard PRACHTIG uit zag in haar outfit van The Ivory Club, kreeg ze serieuze concurrentie op haar eigen trouwdag, want dé blikvanger die dag was echt wel dit schattige Fiatje! Karolien en Wannes zijn gek op Italië en de “dolce vita” vibes moesten dan ook van hun trouwdag afspatten. Dan kon zo’n retro bolletje uiteraard niet ontbreken.

Voor de ceremonie – begeleid door de lieve Lynn van Poos – kozen we last minute voor een binnenlocatie, want hoewel het zonnetje scheen was het nog niet echt warm. Maar door out of the box te denken, alle deuren open te gooien en de backdrop langs voor- én achterkant te decoreren (dank u bloemiste Annelies voor de flexibiliteit), creëerden we een heel fijn binnen-buiten effect. Na de ceremonie stroomden de gasten meteen het gazon op en bleef het ceremonie-decor dienen als achtergrond en mooie fotoplek.  

Italië was de inspiratiebron voor alle decoratie, en dit was eigenlijk een ideale match met de zuiderse charme die de Flinckheuvel sowieso al heeft. Limoncello, olijfolie, Mediterraanse kruiden, rustieke wijntonnen en hier en daar een citroen als finishing touch ;-) Meer was niet nodig om een mini Italiaans trouwparadijsje voor Karolien, Wannes en hun gasten te creëren.

Heel typerend voor de trouwdag van Karolien en Wannes waren bovendien alle “interactieve” elementen, want er was voor de gasten de hele dag door wel iets te doen of te bekijken. Samen een shotje limoncello drinken tijdens de ceremonie, luisteren naar de live muziek van JustJazz tijdens de receptie, poseren bij het Fiatje, meekijken over de schouder van live painter Rob Jacobs, een ijsje scheppen bij de gelato bar,…

Ook een heel tof detail was het “audio gastenboek” van Bluebird Stories, waarbij de gasten via telefoon een lieve / originele / grappige / zatte boodschap achterlieten. Karolien en Wannes verzamelden alle berichten op een eigen vinylplaat, die ze nu thuis kunnen beluisteren.

De dag werd afgesloten met een stevig feestje en uitbundige dansmoves van alle gasten (thanks DJ Nick!). Nog een grappig detail: de getuige van Karolien is zelf trouwfotografe (de getalenteerde Lore Mattens), dus in plaats van bruidsboeketten te fotograferen had ze vandaag de kans om er zelf eentje te vangen. En check hoe gelukkig ze is met haar vangst ;-)

Samengevat: het was een dag waar ik zelf nog altijd van nageniet. Proficiat, lieve Karolien en Wannes. En bedankt voor jullie eindeloos vertrouwen en optimisme. Jullie zijn van die mensen die de wereld écht een stukje fijner maken x

Dream Team

locatie Flinckheuvel | fotografie The Eden Stories | ceremonie Poos | styling & decoratie Wedding Dreamworx met rentals van Levi Party Rental en Weddingwall | drukwerk Helderwerk en Cotton Bird | bloemen Atelier Blomst | live band JustJazz | live painting Rob Jacobs | audio gastenboek Bluebird Stories | trouwauto Rent & Go | haar & make-up Be a pineapple | outfit bruid The Ivory Club | outfit bruidegom SUITSUPPLY | ringen Robb.Zilla

Vorig verhaal

Kim & Arne

Volgend verhaal

Laura & Ran

Meer tips en inspiratie ?

Julie & Tom

Magische wintertrouw met Harry Potter touch

Lees meer

Evelien & Jan

Industrial wedding in verlaten magazijn Merksem

Lees meer

Nina & Johan

Intiem midzomer-geïnspireerd trouwfeest in Tombeek Plage

Lees meer