Kim & Arne

Romantische en sprookjesachtige kasteeltrouw in Château de Mirwart

Er was eens…

© The Guerin Films

De kasteeltrouw van Kim & Arne kan je met één woord omschrijven: sprookjesachtig! Toen dit koppel bij mij kwam aankloppen, lag hun trouwlocatie al vast: het prachtige Château de Mirwart in Saint-Hubert, in de provincie Luxemburg. Ouderwetse romantiek maar dan wel in een nieuw jasje, want het kasteel werd recent volledig gerenoveerd tot een moderne en luxueuze ontspanningsplek.

We gingen samen een paar keer op locatiebezoek – hele leuke uitjes want naar de Ardennen rijden voelt toch altijd als een mini-vakantie :) Ons eerste bezoek was trouwens in de winter; een memorabele rit doorheen een ondergesneeuwde Ardennen-vallei. De oprijlaan naar het kasteel leek recht uit een Sissi-kerstfilm te komen, met een wit laagje sneeuw op de buxussen en dan die imposante gevel die plots oprijst. Om maar te zeggen: deze locatie is volgens mij ook echt een topper voor een feeërieke wintertrouw! Maar eerst de trouwdag van Kim en Arne dus, hartje zomer.

Grappig detail is dat ze bij Mirwart al op hun website waarschuwend vermelden: “Er zijn veel trappen in het kasteel.” Ha, dat kan ik als weddingplanner beamen! Met zo’n historisch gebouw in heuvelachtig bosgebied weet je al vooraf dat het een logistieke uitdaging zal worden om een volledig trouwfeest op te bouwen. En de trappen hebben we daarbij meermaals vervloekt ;-)

Maar voor trouwfoto’s zijn die statige kasteeltrappen een droom natuurlijk. Het was trouwens een logische keuze om voor Elisabeth Van Lent te gaan als trouwfotografe. Als iemand de dromerige romantiek van een kasteeltrouw kan vastleggen is zij het wel! De foto’s van bruid Kim met haar dramatische sleep op de trappen lijken recht uit een bruidsmagazine te komen, toch?

Voor het klaarmaken ‘s ochtends was de Suite Impériale in het kasteel de ideale locatie. Trouwens: hoe zot mooi ziet Kim eruit? Een moderne prinses met alles erop en eraan. En er is gewoon geen foto te vinden waarop ze niét stralend lacht.

Voor hun plechtigheid kozen Kim & Arne voor een huwelijksviering in het schattige kerkje van Mirwart, op wandelafstand van het kasteel. En op de terugweg had de mama van Arne voor een unieke verrassing gezorgd: feeërieke steltenlopers die de trouwstoet terug naar het kasteel begeleidden. 

Het zou een wisselvallige junidag worden, maar de regengoden hebben zich koest gehouden! En dus konden Kim & Arne samen met hun gasten genieten van een zomerzonnetje tijdens de receptie in de tuin. Daarnaast beschikt Château de Mirwart over sfeervolle “Caves Médiévales” (exact zoals je je ze voorstelt, compleet met gewelfd plafond) die perfect als back-up regenplan kunnen dienen. De catering van de hele dag werd trouwens prachtig verzorgd door Steffen Traiteur

Ook een leuk detail: op het moment dat Kim & Arne Mirwart vastlegden als trouwlocatie, was de feestzaal zelf nog één grote bouwwerf. Ze hebben dus op het zicht getekend, puur op basis van de schetsen. Een gedurfde keuze! Mirwart heeft de feestzaal bewust sober en neutraal gehouden zodat elk koppel die zelf kan invullen naar eigen smaak. De gigantische lichtkoepel middenin is natuurlijk al een fantastische eye-catcher op zichzelf. En bloemiste Lysianne van Fleurs d’O heeft alles verder aangekleed met elegante witte bloemstukken.

En tot slot: Kim & Arne, wat een zalig koppel. Warme, vrolijke mensen met een hart van goud. Er waren zo veel details die hun dag persoonlijk maakten en helemaal van hén. Een toren van Ferrero Rochers. Een dansvloer met hun monogram erop. Een live saxofoon set tijdens het dansfeest. Een photobooth in de vorm van een spiegel. Wijnen en bubbels die ze zelf uit de champagnestreek zijn gaan halen. Kortom een zotte, overweldigende trouwdag om nooit meer te vergeten. 

Dream Team

locatie Château de Mirwart | fotografie Elisabeth Van Lent Fine Art Wedding Photography | videografie The Guerin Films | catering Steffen Traiteur | styling & decoratie Wedding Dreamworx met rentals van Options.lu | bloemen Fleurs d’O | drukwerk Dasi | DJ DJ Kobalt | live muziek Momenten | live sax Marco Sax | haar & make-up Blush Olsa | outfit bruid Alberto Axu | steltenlopers Partyfun

Vorig verhaal

Nina & Johan

Volgend verhaal

Karolien & Wannes

Meer tips en inspiratie ?

Karolien & Wannes

La dolce vita: Italiaanse wedding vibes in de Flinckheuvel

Lees meer

Laura & Ran

Klassieke en romantische zomertrouw in De Steenovens

Lees meer

Charlotte & Arne

Gezellige zomertrouw in eigen achtertuin

Lees meer