Is een mini wedding goedkoper?

Als jij nadenkt over trouwen op kleine schaal, wil je waarschijnlijk weten of dat goedkoper is dan een klassiek trouwfeest. Het klinkt aannemelijk: een mini wedding voor een mini prijsje ;-) Maar is dat ook zo? In deze blog vertellen we er meer over!

Wil je meer weten over wat zo’n mini wedding precies is? Lees hier alles over mini weddings & elopements!​

Soms wel…

Als je een beperkt budget hebt, kan een mini wedding een heel goed idee zijn, net omdat je het zo beperkt of uitgebreid maakt als je wilt. ​Want elopen kan ook zijn: met z’n tweetjes op maandagochtend naar het gemeentehuis, daarna pizza in de zetel, en klaar. Dan zijn de kosten uiteraard minimaal.

… en soms niet!

Maar: als je ‘elopement’ op Pinterest opzoekt en zotte foto’s ziet van koppels die elkaar eeuwige trouw beloven op de top van de Himalaya, wordt het budgettair natuurlijk een heel ander verhaal. Hieronder lijsten we enkele kostenposten op waar je zeker rekening mee moet houden bij jouw elopement:

Mini wedding kostenoverzicht

✔️ reiskosten: zeker als het een speciaal of moeilijk bereikbaar gebied is
✔️ stel dat je een paar gasten mee hebt: dan betaal je misschien ook hun reiskosten
✔️ ceremonie: wil je dat iemand er is om dit moment te begeleiden?
✔️ fotograaf (en eventueel videograaf): dit is het punt waar veel koppels met een mini wedding in investeren, als cadeau voor zichzelf, en het mag dan vaak wat duurder zijn
✔️ outfits: het is niet omdat je een mini wedding hebt dat je jezelf niet mag trakteren op een mooie outfit, of een haar & make-up artiest
​✔️ lekker, exclusief eten: bvb. in een sterrenrestaurant

Voor uitgebreidere mini of micro-weddings (= +- tot 50 personen) telt hetzelfde, alleen komen daar dan nog eens kosten voor de gasten bij. Plus er is vaak meer aandacht voor een bijzondere aangeklede tafel enzovoort, de details mogen allemaal wat meer kosten.

Conclusie?

Je ziet: als je je in elk van bovenstaande categorieën eens goed laat gaan, swingen de kosten al gauw de pan uit.

Op die manier kan je aan een mini wedding met 50 gasten gemakkelijk evenveel uitgeven als aan een klassiek trouwfeest met 100 gasten.

​Maar: daar staat tegenover dat je bij een mini wedding wel vaak het gevoel hebt dat je meer “waar voor je geld” krijgt. Koppels die een mini wedding houden, kiezen er namelijk voor om het beschikbare budget gerichter uit te geven, eerder aan kwaliteit in plaats van aan kwantiteit. En ook dat kan een argument zijn om volop voor een mini wedding te gaan.

Hebben jullie wel zin in zo’n mini wedding?

En kan je daarbij de hulp van een weddingplanner gebruiken?

Goed nieuws: want we hebben speciaal voor jou het Mini Wedding Arrangement ontwikkeld!