Blog

7 tips voor het vinden van de perfecte trouwlocatie

Een trouwlocatie vinden die perfect bij jullie past, kan een uitdaging zijn. Het is net als het vinden van je ‘forever home’: het kost tijd, moeite en denkwerk om de ideale locatie te vinden. Maar wees gerust, het is zeker niet onmogelijk! Als weddingplanner deel ik graag mijn 7 beste tips met jullie om de zoektocht naar jullie droomlocatie te vergemakkelijken. Deze tips gebruik ik zelf ook om die ene, perfecte locatie te vinden voor mijn koppels. Ze helpen jullie om een helder beeld te krijgen van jullie ideale trouwlocatie en om de zoektocht gerichter aan te pakken. Zo komt die trouwdag van je dromen weer een stukje dichterbij.

1. Definieer je ideale trouwlocatie

Begin met het definiëren van je ideale trouwlocatie – zo specifiek en helder mogelijk. Denk aan termen als “gezellige hoeve”, “landelijke uitstraling” of “mooie tuin”. Dit helpt je om gerichter te zoeken en concrete opties te vinden in plaats van algemene zoektermen zoals “trouwzaal Antwerpen”.

2. Via-via: vraag om aanbevelingen

Vraag vrienden, familie en collega’s om aanbevelingen van trouwlocaties waar ze zelf zijn geweest of van hebben gehoord. Of denk terug aan trouwfeesten waar je zelf bent geweest als gast. Eender wie in je omgeving kan dé perfecte tip aandragen – vraag er dus gerust naar en laat weten dat jullie actief op zoek zijn naar trouwlocaties. Ook als jullie ideale locatie niet tussen de binnengekomen tips zit, ben je hoogstwaarschijnlijk wel geïnspireerd of weer wat wijzer geworden. En onthoud: de ervaringen van echte mensen zijn altijd beter dan welke zoekmachine ook.

open-schuren-Merksplas-trouwlocatie
De Open Schuren in Merksplas. © Frankie and Fish

3. Denk out of the box

Denk out of the box en houd een open blik bij het zoeken naar je trouwlocatie. Overweeg alternatieve opties zoals restaurants, boerderijen, chirolokalen, schuren, galerijen, open velden,… in plaats van alleen klassieke feestzalen. Je zou zomaar eens een verborgen parel kunnen tegenkomen die voor jullie de ideale plek blijkt om de liefde te vieren!

4. Zoek online via gespecialiseerde websites

Maak gebruik van gespecialiseerde websites zoals (in België) House of Weddings, Salino of DLNS om online te zoeken naar trouwlocaties die bij jullie passen. Hou er rekening mee dat deze websites grotendeels traditionelere locaties en klassieke feestzalen tonen. Het is dan ook aan te raden om deze tip te combineren met het out of the box denken van hierboven.

verborgen-magazijn-merksem-trouwlocatie
“Verborgen” industrieel magazijn in Merksem. © iso800

5. Zoek op blogs en social media

Door te zoeken op trouwblogs, blogs van trouwfotografen en weddingplanners, en hun social media-kanalen kun je prachtige locaties vinden die misschien nog niet op andere websites worden weergegeven. Volg je favoriete trouwleveranciers op Instagram en Pinterest. Mooie locatie gespot op hun feed? Kans is heel groot dat de naam van de locatie erbij vermeld staat.

6. Ga zelf op pad

Rijd of fiets eens rond in de omgeving waar je naar je ideale trouwlocatie zoekt. Lang niet alle trouwlocaties zijn online te vinden! Door er zelf op uit te trekken, ontdek je mogelijkheden die je anders zou hebben gemist. En bovendien heel gezellig, zo’n dagje samen in de auto locaties spotten ;-)

prive-locatie-trouwfeest-met-tent-mechelen
Privé-locatie in Mechelen met tuin en stretchtent. © Tasja Van Rymenant

7. Vergroot je zoekgebied

Wees niet te kieskeurig op een bepaalde stad, regio of afstand. Het is soms écht de moeite waard om net wat verder te rijden voor je droomlocatie. Door je zoekgebied te vergroten ontdek je nieuwe mogelijkheden. Het is me trouwens als weddingplanner zelf al vaak overkomen dat ik voor een koppel op zoek ga binnen hun zoekgebied, maar voel dat we hun perfecte locatie hier niet gaan vinden. Het is dan heel fijn als koppels ervoor open staan om een stukje verderop te zoeken – en dit leidt gegarandeerd tot succes!

Conclusie?

Onthoud dat het vinden van Dé Perfecte Trouwlocatie tijd, energie en creativiteit vergt. Door je ideaalbeeld duidelijk te definiëren, een open blik te houden en zowel online als offline rond te speuren, vergroot je de kans om jouw perfecte trouwlocatie te vinden.

Beschouw deze tips niet als een vastgesteld stappenplan maar eerder als een menukaart aan opties die je kan gebruiken als jullie locatiezoektocht vastzit. Hou dus vol, wees geduldig en creatief en hou je ogen en oren open. Die prachtige locatie ligt écht ergens te wachten, beloofd.

Nog steeds op zoek naar de perfecte trouwlocatie?

En wil je daarbij de hulp van een weddingplanner gebruiken?
Wedding Dreamworx staat voor je klaar!
Stuur me hier een bericht en we bekijken samen hoe ik jullie kan helpen:

Meer tips en inspiratie ?